Občina Bovec GZ Bovec Gamsi

Gasilska zveza Bovec



Arhiv novic



Spin

Vulkan

Poplave

Večji obseg

BOVEC

27. 09. 24

V noči iz četrtka na petek je Bovško zajelo obilno deževje, katero se je nadaljevalo skozi celoten petek.Meteorna voda je poplavljala cestišča, polja ter stanovanjske objekte.

Gasilci PGD Srpenica, Bovec in Log pod Mangartom so črpali vodo iz zalitih kleti stanovanjskih objektov, odstranjevali podrta drevesa in s poplavnimi vrečami varovali objekte ter preusmerjali tok vode.
Najhuje je bilo v vasi Log Čezsoški, kjer je bilo zalitih 8 stanovanskih objektov.
Gasilci so prečrpali tudi vodo iz dveh kleti v Bovcu, dveh na Žagi, dveh na Srpenici in eno na Plužnah ter na Žagi preusmerili tok potoka, kateri je ogrožal objekte.

V noči na soboto je v dolini Lepene, zaradi zemeljskega plazu ostalo ujetih 30 ljudi. Gasilci PGD Bovec so zavarovali in razsvetljevali plazišče, katerega je saniral strojnik z delovnim strojem pod vodstvom poveljnika CZ Bovec. Gasilci PGD Bovec so nato s kombiji na varno prepeljali 30 oseb, kateri so ostali ujeti v dolini Lepene.

Intervencija se je nadaljevala v soboto.

 


Regijska mladinska orientacija

V soboto 7.9.2024 je v Cerknem potekalo mladinsko regijsko tekmovanje iz orientacije. Tekmovanja so se udeležile tri ekipe z naše zveze in sicer dve ekipi mladincev in ena pionirk.
Tekmovanje se je pričelo ob 8.00 zjutraj. Na tekmovalni progi se je gasilska mladina preizkusila v štafetnem vezanju vozlov, hitrostnem zvijanju cevi, vaji z vedrovko, poznavanju topografske karte ter iz praktičnih vaj iz orientacije, kjer so pokazali svoje znanje o uporabi kompasa in orientacijo na topografski karti. Naše ekipe so pokazale obilo znanja in spretnosti na teh področjih. Po tekmovanju je sledilo še kosilo in razglasitev rezultatov.

Zapis in fotografije: Jeni Berginc

 


Nesreče v cestnem prometu

📟[INTERVENCIJA] 🚗8.9.2024 ob 16.55h je pri Podklopci iz ceste zapeljal avto pri tem ni bila nobena oseba poškodovana. Avto smo z tehničnem posegom spravili nazaj na cesto nato pa je bil odpeljala z avto vleko.